به نقل از نیچر، مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده (NIH) بر اساس اسناد داخلی و ایمیلهایی که این نشریه به آنها دست پیدا کرد، دیگر از تحقیقات مربوط به علل تغییرات اقلیمی، ارتقای آگاهی عمومی درباره آن و بررسی پیامدهای روانی نظیر اضطراب ناشی از تغییر اقلیم حمایت مالی نخواهد کرد، این تصمیم با انتقادات برخی از کارشناسان روبهرو شده است که آن را مغایر با تعهد NIH نسبت به بهبود سلامت عمومی تلقی میکنند. سند مربوطه به مقامات ارشد ۹ مرکز از ۲۷ مرکز تابعه این مؤسسه ارسال شده و بهعنوان یکی از نشانههای بارز تغییر رویکرد دولت دونالد ترامپ در حوزه تحقیقات بهداشتی مرتبط با اقلیم ارزیابی میشود.
در حالی که برخی محققان که نگران توقف کامل مطالعات مرتبط با تغییر اقلیم بودهاند، از صدور چنین ابلاغیهای ابراز رضایت کردهاند، گروهی دیگر این اقدام را تضعیفکننده دانش عمومی و مانعی در مسیر درک مخاطرات اقلیمی پیشرو میدانند.
به گزارش سرویس اخبار محیط زیست سایت شات ایکس و به نقل از ایمنا کریستی ابی، استاد دانشگاه واشنگتن و متخصص تأثیرات اقلیمی و آبوهوایی بر سلامت انسان در واکنش به این اقدام اظهار داشت: اگر هدف این باشد که مردم آمریکا حداقل اطلاعات ممکن را درباره چالشهای اقلیمی در اختیار داشته باشند، چنین رویکردی بیانگر بیتفاوتی دولت نسبت به سلامت شهروندان است.
مؤسسه ملی بهداشت آمریکا که با بودجه سالانه ۴۷ میلیارد دلار، بزرگترین تأمینکننده مالی تحقیقات زیستپزشکی در جهان به شمار میرود، تاکنون نسبت به پرسشهای مطرحشده از سوی نیچر درباره این سند و واکنش جامعه علمی پاسخی ارائه نکرده است، هنوز مشخص نیست که این تصمیم نهایی است یا امکان بازنگری در آن وجود دارد.
در سال ۲۰۲۲، NIH حدود ۱۰ میلیون دلار را به تحقیقات مرتبط با تأثیرات گرمایش جهانی بر سلامت انسان اختصاص داده بود، این رقم در دوره ریاستجمهوری جو بایدن و بهعنوان بخشی از برنامه موسوم به «اقدام وحدتآمیز تغییر اقلیم و سلامت» (CCHI) در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ۴۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد، با روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ، این برنامه از دستور کار خارج شد و در قالب طرحی با عنوان جدید «سلامت و شرایط جوی شدید» بازتعریف شد.