اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به دلیل برخورداری از لیتوگرافی و پیکربندی جدید، دارای عملکرد گیمینگ و عمر باتری بسیار بهتر نسبت به تراشههای اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ و ۸ نسل ۱ است. در ضمن، جدیدترین تراشه اسنپدراگون کوالکام از کدک AVI و وایفای 7 نیز پشتیبانی میکند.
کوالکام سال گذشته با معرفی اسنپدراگون ۸ نسل ۱، شیوه نامگذاری تراشههای اسنپدراگون خود را تغییر داد. با وجود اینکه این تراشه نسبت به تراشههای نسل قبل خود به میزان قابلتوجهی ارتقا یافته است؛ اما دمای آن در حین فعالیت بیش از حد افزایش مییابد.
این شرکت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ نسخه تغییریافته تراشه جدید خود را با نام اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ روانه بازار کرد. در این تراشه بهجای لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ، از لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC استفاده شده که مصرف آن را به میزان بسیار زیادی کاهش داده است. این تغییر باعث شد اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ هیجانانگیزتر از یک تراشه ارتقایافته معمولی شود.
کوالکام تراشه جدید خود با نام اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را نیز با کمی تغییر عرضه کرده است. در پیکربندی جدید اینتراشه از چهار هسته کورتکس مجزا استفاده شده و از همان لیتوگرافی ۴ نانومتری بهره میبرد؛ اما افزایش دمای آن به میزان قابلتوجهی کمتر شده است.
در این مطلب قصد داریم عملکرد و عمر باتری تراشههای اسنپدراگون ۸ نسل ۱، ۸ پلاس نسل ۱ و ۸ نسل ۲ را با یکدیگر مقایسه کنیم. برای مقایسه این سه تراشه، گوشی آی کیو ۱۱ مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با بهترین پرچمداران اندروید ۲۰۲۲ مقایسه شده است.
مقایسه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با ۸ پلاس نسل ۱ و ۸ نسل ۱: پیکربندی و ویژگیهای سختافزاری شاخص
اگرچه امروزه سختافزار ۳۲ بیتی منسوخ شده و سختافزار ۶۴ بیتی جایگزین آن شده، اما جالب است بدانید که هنوز هم در برخی از موارد نیازمند استفاده از سختافزار ۳۲ بیتی هستیم. به همین دلیل در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ هستههای کورتکس ۳۲ و ۶۴ بیتی در کنار یکدیگر استفاده شدهاند.
کوالکام امسال برای نخستین بار در رویکرد جالبی از چیدمان هسته ۱+ ۴ +۳ (از راست به چپ) استفاده کرده، در حالی که در ۴ سال گذشته از پیکربندی ۱+ ۳ +۴ با ۴ هسته کممصرف برای انجام بخش عمدهای از وظایف بسیار عادی استفاده کرده است؛ اما در پیکربندی جدید یکی از هستههای در نظر گرفته شده برای انجام وظایف بسیار عادی، حذف شده است. چنین تغییری باعث بهینهتر شدن اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و کاهش مصرف آن شده است.
پیکربندی جدید هستهها با افزایش تمرکز روی بهبود عملکرد جمعی، باعث شده عملکرد چندهستهای اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بسیار بهتر شود. کوالکام برای اجرای اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی ناگزیر به استفاده از هستههای ۳۲ بیتی کورتکس A710 و A510 در تراشه جدید خود بود.
اگرچه اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی از گوگل پلی استور کاملاً حذف شدهاند؛ اما ایناپلیکیشنها در چین که یکی از بازارهای عظیم دستگاههای مجهز به تراشههای کوالکام است، هنوز هم استفاده میشوند. در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۴۰ استفاده شده که در مقایسه پردازنده قبلی یعنی آدرنو ۷۳۰ عملکرد بسیار بهتری دارد.
یکی از ویژگیهای جالب اینپردازنده گرافیکی جدید پشتیبانی از قابلیت ردیابی پرتو (ray tracing) است. بنابراین احتمال دارد در طراحی بازیهای موبایل امسال، بهرهمندی از اینویژگی نیز در نظر گرفته شود. از دیگر ویژگیهای شاخص اسنپدراگون ۸ نسل ۲ میتوان به پشتیبانی آن از کدک AVI اشاره کرد که فقدان آن در تراشههای سال گذشته کاملاً به چشم میخورد و ایجاد پشتیبانی از اینکدک در جدیدترین تراشه کوالکام، خبر خوبی برای طرفداران تراشههای اسنپدراگون است.
در ضمن اینتراشه دارای مودم جدید وایفای است که از وایفای ۷ نیز پشتیبانی میکند؛ البته با توجه به کمبود کنونی مودمهای وایفای ۷، بعید است سازندگان مختلف پشتیبانی از نسل جدید وایفای را به دستگاههای خود اضافه کنند.
درکل اسنپدراگون ۸ نسل ۲ تفاوت زیادی با تراشههای اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ ندارد و ساختار اصلی هر سه تراشه یکسان است.
مقایسه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با ۸ پلاس نسل ۱ و ۸ نسل ۱: عملکرد
برای مقایسه عملکرد این سه تراشه از گوشی آیکیو ۱۱ مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲، ایسوس زدفون ۹ با اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ و گلکسی S۲۲ با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ استفاده شده است.
اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به لطف برخورداری از پیکربندی جدید در زمینه عملکرد چندهستهای برتری محسوسی نسبت به دو تراشه دیگر دارد. هسته کورتکس X3 در زمینه عملکرد تکهستهای نسبت به کورتکس X2 اندکی برتر است.
در ضمن وجود آدرنو ۷۴۰ در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ باعث شده عملکرد اینپردازنده در پردازش گرافیکی در مقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بسیار بهتر باشد. دلیل اینبرتری مطلق، کاهش میزان افزایش دمای تراشه جدید در حین فعالیت است که تراشههای ۲۰۲۲ کوالکام را شدیداً با مشکل مواجه کرده بودِ؛ البته در اسنپدراگون ۸ پلاس ۱ شاهد افزایش شدید دما نیستیم؛ به همین دلیل عملکرد آن در بنچمارک 3DMark Wild Life Extreme تقریباً نزدیک به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است.
البته با وجود اینکه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ روی کاغذ به میزان قابلتوجهی نسبت به دو تراشه دیگر ارتقا پیدا کرده است؛ اما عملکرد دستگاههای مجهز به اینتراشه، با عملکرد دستگاههای مجهز به دو تراشه دیگر تفاوتی ندارد. در یک آزمایش، گوشی ایسوس زد فون ۹ تمام وظایف روزمره و بازیهای تستشده را درست مانند آیکیو ۱۱، کاملاً روان و بدون مشکل انجام داد و حتی در انجام وظایف و بازیهای مذکور با گلکسی S۲۲ اولترا نیز کندی یا مشکل خاصی مشاهده نشد.
نزدیک بودن عملکرد تراشههای ردهبالای اسنپدراگون به یکدیگر تعجببرانگیز نیست. جالب است بدانید که حتی در بررسی عملکرد گیمینگ گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸، نیز مشکل خاصی مشاهده نشده است. بنابراین اگر امیدوارید که دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در انجام فعالیتهای روزمره سریعتر باشد، باید بگوییم نباید چنین انتظاری داشته باشید.
البته در مورد عملکرد گیمینگ قضیه کاملاً فرق میکند. اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برای بازی عالی است و تمام بازیها را با عملکردی پایدار و بینقص اجرا میکند. دمای اینتراشه پس از بازی کردن طولانیمدت افزایش پیدا نمیکند. بنابراین اگر زیاد با گوشی بازی میکنید و میخواهید گوشیتان را امسال عوض کنید، خرید گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را به شما پیشنهاد میکنیم.
مقایسه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با ۸ پلاس نسل ۱ و ۸ نسل ۱: عمر باتری
مهمترین ویژگی متمایزکننده اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از دو تراشه دیگر، عمر باتری آن است. در آزمایشی مشخص شده عمر باتری آیکیو ۱۱ در مقایسه با عمر باتری آیکیو ۹ با الگوی مصرف مشابه، به میزان قابلتوجهی بیشتر است. بهاحتمال بسیار زیاد تمام گوشیهای ۲۰۲۳ مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نیز عمر باتری بالاتری نسبت به گوشیهای مجهز به دو تراشه دیگر دارند.
آمار بسیار خوب عمر باتری دستگاههای مجهز به جدیدترین تراشه کوالکام حتی در صورت استفاده سنگین از آنها، نظر هر فردی را به خود جذب میکند. بهرهمندی از پیکربندی جدید در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ علاوه بر بهبود عملکرد آن، باعث افزایش قابلتوجه عمر باتری آن نیز شده است؛ البته در طراحی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ نیز بسیاری از مشکلات مرتبط با عمر باتری برطرف شده و برای ساخت تراشه جدید کوالکام نیز از طراحی تراشه قبلی استفاده شده است.
آیا گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ ارزش خرید دارند؟
با وجود اینکه تعداد ویژگیهای جدید اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نسبت به دو تراشه دیگر زیاد نیست؛ اما در زمینه عمر باتری و عملکرد گیمینگ، تفاوت زیادی با آنها دارد. عملکرد گیمینگ جدیدترین تراشه کوالکام نسبت به دو تراشه دیگر، بسیار بهتر شده و در هنگام بازی عملکرد کاملاً پایداری دارد. در ضمن در هنگام بازی طولانیمدت با گوشی مجهز به اینتراشه، افزایش دمای آن یا لگ در بازی نیستیم. در حالی که اینمشکلات در دستگاههای دارای اسنپدراگون ۸ نسل ۱ کاملاً محسوس هستند.
بالاتر بودن عمر باتری دستگاههای مجهز به جدیدترین تراشه اسنپدراگون، نیز میتواند دلیل قانعکنندهای برای خرید آنها باشد. عمر باتری دستگاههای دارای اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در مقایسه با دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با استفاده یکسان، در حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بیشتر است
در ضمن پشتیبانی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از کدک AVI و وایفای 7 نیز میتواند دلیل خوبی برای خرید دستگاههای مجهز به آن باشد. بنابراین اگر قصد خرید گوشی جدید در سال میلادی جاری را دارید، گوشیهای مجهز به جدیدترین تراشه اسنپدراگون گزینههای خوبی خواهد بود.