هاوربرد ها معمولاً در ساخت رباتهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند، اما اکنون گروهی در روسیه از آنها در میدانهای جنگ اوکراین استفاده میکند. درواقع این گروه از این هاوربرد ها برای ایجاد رباتهای چهارچرخ با قابلیت انجام حملات کامیکازه (انتحاری)، جابهجایی وسایل و بمبهای دودزا بهره میبرد.
به گزارش سرویس اخبار فناوری نظامی سایت شات ایکس و به نقل از دیجیاتو براساس گزارش New Scientist، مدتی پیش یک گروه داوطلب روسی به نام Two Majors از مردم درخواست کرد تا هاوربردهای قدیمی خود را به آن اهدا کنند تا با آنها رباتهای جنگی بسازد. هاوربردها معمولاً با یک بار شارژ میتوانند با سرعت 12 کیلومتر در ساعت به مدت 3 ساعت حرکت کنند و معمولاً قیمت آنها 150 دلار است.
این گروه با ترکیب دو هاوربرد و ساخت یک ربات چهارچرخ، توانستند یک کامیکازه زمینی بسازند و نام آن را نیز «سوسک جنگنده» گذاشتهاند.
ساخت رباتهای انتحاری با هاوربردهای قدیمی در روسیه
این ربات هاوربرد جنگی طراحی سادهای دارد و به نظر میرسد فاقد دوربین است، اما از راه دور کنترل میشود؛ احتمالاً با کمک نمای بالای یک پهپاد مسیر آن را مشخص میکنند. Two Majors میگوید که ربات آن از فاصله 2 کیلومتری قابل کنترل است و میتوان 100 کیلوگرم نیز محموله با آن جابهجا کرد. همچنین درحالیکه توسعه رباتهای نظامی سالها طول میکشد، این ربات طی چند هفته تولید میشود.
باتوجه به گفته سازندگان، این رباتها میتوانند از انواع مختلف زمینها مانند چمنهای بلند عبور کنند و یک بمب دودزا به اندازه یک مین ضدتانک را حمل کنند که نشاندهنده قابلیت دفاعی و تهاجمی بالای آنها است. این گروه تاکنون تعداد زیادی از این رباتها را تولید کرده است.
تا پیش از این از هاوربرد ها به عنوان یک «وسایل نقلیه زمینی بدون خدمه» یا UGV استفاده نمیشد. درحالیکه UGVهای بزرگتر و نظامی توانایی بالایی دارند، اما کمیاب و گران هستند. اوکراین تعداد انگشتشماری از این رباتهای نظامی دارد که توسط متحدانش تأمین میشود، اما هر کدام حدود 1 میلیون دلار هزینه دارد.
روسیه نیز رباتهای پیشرفته مشابهی دارد، اما به نظر میرسد که به دلیل هزینه بالا، تمایلی به استقرار آنها در اوکراین ندارد. به همین دلیل تمرکز این کشور حالا روی ماشینهای کوچکتر و ارزانتر مثل « سوسک جنگنده » است.