به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف، روش باروری مذکور به پزشکان اجازه داد تا میتوکندری آسیب دیده دی ان ای را با یک نمونه سالم از یک اهداکننده زن دیگر جایگزین کنند تا به این ترتیب از ابتلای کودک به بیماری های ارثی مانند تحلیل عضلانی اجتناب شود.
پس از این فرایند تخمک های ترمیم شده با اسپرم بارور شدند و نطفه ها به وسیله یک فرایند مشابه آی وی اف که درمان جایگزین میتوکندریایی(MRT) نام دارد، در بدن مادر قرار گرفتند.
هرچند پزشکان هنوز تولد نوزادانی با این روش را اعلام نکرده اند اما درخواست روزنامه گاردین براساس آزادی اطلاعات از سازمان لقاح و جنینشناسی انسان (HFEA) تایید شد و طبق اعلام آن سازمان، تعداد اندکی نوزاد با استفاده از روش انتقال میتوکندری متولد شده اند. هنوز از سلامت نوزادان خبری منتشر نشده است.
البته نشریه پرس اسوسیشن در خبری دیگر اعلام کرد کمتر از ۵ نوزاد در انگلیس با کمک اهدای میتوکندریا تا ۲۰ آوریل متولد شده اند. اطلاعات دیگر برای شناسایی نشدن خانواده ها منتشر نشده است.
هرچند این روش نخستین بار در مرکز باروری نیوکاسل انجام شده اما در واقع نخستین نوزاد متولد شده با کمک چنین فرایندی در مکزیک و در سال ۲۰۱۶ به دنیا آمده است. انگلیس تا قبل از ۲۰۱۷ میلادی اجازه انجام این فرایند را نمی داد.
در این میان محققان انگلیسی تلاش کردند تا روش مذکور را ارتقا دهند که به تولد نخستین نوزاد با دی ان ای ۳ نفر منجر شد. حدود ۹۹.۸ درصد دی ان ای نوزاد به مادر و پدر وی و بخش اندکی از آن به اهداکننده تعلق دارد.