حامد شهبازی، با اشاره به نقش رباتهای امدادگر در آینده بشر، اظهار کرد: بهطورکلی رباتهای امدادگر بهدلیل ویژگیها و قابلیتهای ویژهای که دارند، میتوانند نقش مهمی در آینده داشته باشند.
وی افزود: درواقع رباتهای امدادگر قادرند به نقاط حساس یک ساختمان تخریبشده وارد شوند، همچنین این نوع از رباتها میتوانند به آتشفشانهای در حال فوران یا سیلهای خروشان نیز نفوذ کنند.
این دکترای هوشمصنوعی و رباتیک ادامه داد: بهطورکلی رباتهای امدادگر قادر به انجام کارهایی هستند که هیچ انسانی نمیتواند جایگزین آنها شوند.
وی تاکید کرد: درواقع رباتهای امدادگر معمولاً برای فعالیتهایی مورد استفاده قرار میگیرند که انسانها قادر به انجام آن نیستند و از این نظر میتوان پیشبینی کرد که در آینده این نوع از رباتها بهطورگسترده مورد استفاده قرار گیرد.
شهبازی در رابطه با جایگاه رباتهای امدادگر در آینده گفت: با توجه به قابلیتهای رباتهای امدادگر پیشبینی میشود این فناوری در آینده به صورت گسترده در مشاغل و مناطقی که حضور انسانها میتواند خطرآفرین باشد، مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره نقش رباتهای امدادگر در حوادث مختلف ادامه داد: قابلیتهای ویژه رباتهای امدادگر زمانی مورد توجه قرار گرفت که در کشور ژاپن سونامی رخداد.
این دکترای هوشمصنوعی و رباتیک افزود: زمانی که نیروگاههای هستهای ژاپن تخریب شد اگر انسان وارد محدوده نیروگاههای هسته میشد تحت تأثیر تشعشعات رادیواکتیو قرار میگرفت و حتی با مرگ مواجه میشد، در این شرایط رباتهای امدادگر توانستند کمک بسیاری در جهت امدادرسانی انجام دهند و عملاً به دلیل همین قابلیتها و کاربردهای بهخصوص در آینده رباتهای امدادگر جزو مهمترین ماشینهای متحرک بهشمار میروند.