با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
ماهواره چوبی ژاپن به فضا رفت
عکس : ماهواره چوبی ژاپن

این عملیات برای آزمایش استفاده از چوب در ماموریت‌های اکتشافی ماه و مریخ به فضا ارسال شده است.

محققان دانشگاه کیوتو و شرکت «سومیتومو» ماهواره «لیگنو ست» را ابداع کرده‌اند که طی یک ماموریت اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللی و بعداً به ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری زمین ارسال می‌شود.

به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از رویترز هدف لیگنوست که به اندازه کف است، نشان دادن پتانسیل استفاده از مواد تجدیدپذیر در زمانی است که انسان زندگی در فضا را بررسی می‌کند. «تاکائو دوی» فضانوردی که با اسپیس شاتل سفر کرده و فعالیت‌های انسان در فضا را در دانشگاه کیوتو بررسی می‌کند، در این باره می‌گوید: چوب ماده‌ای است که می‌توانیم خودمان تولید کنیم و با کمک آن می‌توانیم خانه بسازیم و برای همیشه در فضا زندگی کنیم.

تیم دوی طرحی ۵۰ ساله برای کشت درختان و ساخت خانه‌های چوبی روی ماه و مریخ دارند. آنها تصمیم گرفتند یک ماهواره چوبی تایید شده توسط ناسا بسازند تا نشان دهند چوب یک ماده گرید فضایی است و به عبارت دیگر می‌توان در ماموریت‌های فضایی از آن استفاده کرد.

محققان پس از آزمایشی ۱۰ ماهه در ایستگاه فضایی بین المللی متوجه شدند هونوکی که نوعی درخت مگنولیا بومی ژاپن است برای تولید فضا پیما مناسب است. لیگنوست از هونوکی و با استفاده از روش‌های ژاپنی بدون پیچ یا چسب ساخته شده است.

لیگنوست پس از آنکه در فضا آزاد شد به مدت ۶ ماه درماه زمین می‌ماند و تجهیزات و قطعات الکترونیکی موجود در آن شیوه ماندگاری چوب در شرایط نامساعد فضایی را اندازه می‌گیرند. در چنین فضایی هر ۴۵ دقیقه یک بار که ابزار دور خورشید مدار می‌زند و از تاریکی به روشنایی می‌رود، دما بین ۱۰۰- تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد تغییر می‌کند.

لیگنوست نیز قابلیت چوب برای کاهش تاثیر اشعه‌های فضایی بر نیمه رساناها را ارزیابی می‌کند و به همین دلیل برای کاربردهایی مانند ساخت مراکز داده مفید است./مهر

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین