بیل گیتس اخیرا در پادکست ی درباره تهدید هوشمصنوعی برای مشاغل صحبت کرده و گفته ممکن است زمانی فرا برسد که نیاز نباشد انسانها سخت کار کنند.
گیتس گفته: «اگر درنهایت به جامعهای برسیم که در آن فقط سه روز درهفته کار کنیم، احتمالا مشکلی نیست. ممکن است دنیایی وجود داشته باشد که در آن ماشینها بتوانند همه غذاها و وسایل را بسازند و مردم مجبور نباشند بیش از پنج روز در یک هفته کار کنند.»
درحالی که هوش مصنوعی میتواند تغییرات مثبتی ایجاد کند، گیتس قبلا به خطرات هوش مصنوعی در صورت سوءاستفاده از آن اذعان کرده بود. در ماه جولای، او یک پست وبلاگی ۳۰۰۰کلمهای درباره تأثیر بالقوه هوش مصنوعی منتشر کرد.
گیتس در پست گفت: «فکر نمیکنم تاثیر هوشمصنوعی به اندازه انقلاب صنعتی چشمگیر باشد، اما مطمئنا به اندازه معرفی رایانه شخصی خواهد بود. برنامههای پردازش کلمه کار اداری را از بین نبردند اما آن را برای همیشه تغییر دادند. کارفرمایان و کارمندان باید خود را وفق میدادند و این کار را هم کردند.»
گیتس تنها کسی نیست که هفته کاری کوتاهتر را پیشبینی میکند. جیمی دیمون، مدیرعامل جی پی مورگان، هم گفته که نسل بعدی کارگران به دلیل هوشمصنوعی تنها یک هفته کاری ۳.۵روزه خواهند داشت.
دیمون در ماه اکتبر به بلومبرگ گفت: «فرزندان شما تا ۱۰۰سال عمر خواهند کرد و به دلیل فناوری سرطان نخواهند داشت و احتمالا سه روز و نیم در هفته کار خواهند کرد.»
شرکتهایی در آمریکا و اروپا در حال آزمایش اثربخشی یک هفته کاری چهار روزه هستند. برخی از گزارشها از تأثیر مثبت این روش در بهبود کار و زندگی و کارایی خبر دادهاند.