با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
جلوگیری از حملات سایبری با سیستم تولید اعداد تصادفی کوانتومی
عکس : جلوگیری از حملات سایبری با تولید اعداد تصادفی کوانتومی

از آنجایی که یکی از حملات سایبری به اعداد تصادفی است، یکی از شرکت‌های فناور سیستم دستگاه تصادفی اعداد کوانتومی را به تولید رسانده که به گفته محققان این شرکت از اعداد تصادفی کوانتومی می‌توان برای رمزنگاری سامانه‌ها بهره برد، چرا که اعداد تصادفی قابل پیش‌بینی و حدس نیستند و می‌توان سامانه‌ها را در برابر حملات سایبری ایمن کرد.

حسین الله‌وردی از محققان این شرکت فناور در گفت‌وگو با ایسنا، یکی از محصولات این شرکت را در حوزه کوانتوم با عنوان تولید اعداد تصادفی فوتونی کوانتومی دانست و گفت: این دستگاه از نویز فاز لیزر برای تولید اعداد تصادفی استفاده می‌کند. سرعت تولید اعداد تصادفی در این سیستم ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه است که قابلیت مقایسه با نمونه‌های خارجی را دارد.

وی قیمت پایین‌تر از نمونه‌های خارجی را از دیگر مزایای این سیستم نام برد و ادامه داد: از آنجایی که ما در ساخت این دستگاه در بخش‌های اپتیک و لیزر از قطعات داخلی استفاده کردیم، محصول ما قابل رقابت با نمونه‌های خارجی نیز هست.

الله‌وردی در خصوص تولید اعداد تصادفی در این سیستم، توضیح داد: کلیه سامانه‌های رمزنگاری برای تولید رمز از یکسری اعداد تصادفی به عنوان هسته اولیه استفاده می‌کنند. یعنی مجموعه‌ای از صفر و یک‌های تصادفی که موجب کد کردن اعداد می‌شود.

این محقق با بیان اینکه لازمه رمزنگاری در سامانه‌های رمزنگاری صنایع دفاعی و مخابرات و رادار دسترسی به اعداد تصادفی کوانتومی است، افزود: تاکنون سیستم‌های اعداد تصادفی کوانتومی را در کشور نداشتیم. همه مبدل‌های اعداد تصادفی که در سامانه‌های کامپیوتری استفاده می‌شوند، اعداد شبه تصادفی هستند. یعنی یکسری الگوریتم‌هایی هستند که از زمان و روز فراخوانی اعداد به عنوان هسته اولیه استفاده می‌کنند و اعداد تصادفی را تولید می‌کنند.

وی اضافه کرد: ولی دستگاهی که ما طراحی و عرضه کردیم، اعداد تصادفی واقعی را تولید می‌کنند.

این محقق کاربرد دستگاه تولید اعداد تصادفی کوانتومی را در مخابرات و شبیه‌سازی‌های کامپیوتری ذکر کرد و یادآور شد: دستگاه ما به تجاری‌سازی رسیده است.

الله‌وردی در خصوص بهره‌گیری از نمونه‌های خارجی برای تولید اعداد تصادفی، گفت: یکی دیگر از اهمیت‌های این دستگاه از جنبه‌های امنیتی است؛ چرا که یکی از حمله‌هایی که معمولا به سیستم‌های سایبری و هک سیگنال‌های راداری صورت می‌گیرد، حمله اعداد تصادفی است. به این معنا که گیرنده‌ای وجود دارد که سیگنال را دریافت می‌کند و یکسری پردازش‌ها بر روی آن انجام می‌شود و در نهایت می‌تواند بر اساس الگوی آن عدد تصادفی را که دستگاه اولیه به عنوان هسته از آن استفاده می‌کند، حدس بزند.

وی تاکید کرد: ولی دستگاهی که ما ساختیم، به دلیل ماهیت اعداد تصادفی، واقعا تصادفی است و قابل پیش‌بینی نیست؛ چون در داخل دستگاه لیزری است که شدت و فاز آن به صورت رندوم افت و خیز دارد و ما بر اساس افت و خیزهای کاملا تصادفی لیزری برای تولید صفر و یک‌های تصادفی بهره می‌بریم.

این فناور خاطر نشان کرد: بر این اساس اعداد تصادفی تولیدشده به هیچ عنوان برای دستگاه دیگری قابل پیش‌بینی و حدس نیستند. این روند موجب می‌شود که سامانه‌ها در برابر حملات سایبری ایمن شوند.

وی دستگاه توزیع کلید کوانتومی متغیر پیوسته را از دیگر محصولات این شرکت ذکر کرد و گفت: کار این دستگاه این است که یکسری کلیدهای رمز شده برای فرستنده و گیرنده را به اشتراک می‌گذارد. اهمیت این دستگاه این است که از طریق این دستگاه دو مرکز می‌توانند کلید رمزنگاری را به اشتراک بگذارند.

الله‌وردی یادآور شد: این دستگاه در هر نهادی که برای آن‌ها امنیت اطلاعات اهمیت دارد، مانند اطلاعات بانک‌ها و مخابرات، قابل کاربرد است.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین