مطالعات جدید نشان میدهد برخی وسایل پزشکی همچون دندان مصنوعی، سمعک و لنز تماسی، میتوانند منشا مشکلات غیرمنتظرهای برای بیماران باشند.
پژوهشگران دانشگاه کاردیف بریتانیا با بررسی نمونههایی از دهان و زبان افراد مبتلا به ذاتالریه و مقایسه آن با افراد سالم که از دندان مصنوعی استفاده میکردند، دریافتند عدم تمیز کردن مرتب دندان مصنوعی، خطر ابتلا به ذاتالریه را افزایش میدهد.
دندان مصنوعی میتواند زیستگاه مناسبی برای میکروبهای بیماریزا باشد که از آنجا به ریهها منتقل میشوند، بنابراین توصیه شده دندانمصنوعی روزانه دوبار با مسواک ویژه آن تمیز شود.
همچنین متخصصان بیمارستان سلطنتی منچستر انگلستان، دریافتند سمعکها از ورود هوا به گوش جلوگیری کرده و محیطی مرطوب و گرم ایجاد میکنند که زمینهساز رشد باکتری و قارچ در گوش میشود.
همچنین، متخصصان چشمپزشکی بیمارستان مورفیلدز لندن، اعلام کردند لنزهای تماسی قابل استفاده مجدد، میتواند منجر به التهاب قرنیه شود.
کارشناسان توصیه میکنند افرادی که از این وسایل پزشکی استفاده میکنند، نکات بهداشتی را به دقت رعایت کرده و در صورت بروز علائم غیرمعمول، سریعا به پزشک مراجعه نمایند. استفاده صحیح از این وسایل، خطر بروز مشکلات جنبی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.