به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، تحقیقات جدید نشان میدهد که حتی پس از کاهش وزن چشمگیر، سلولهای چربی بدن همچنان «حافظهای» از چاقی را حفظ میکنند، این یافته ممکن است به توضیح دشواریهای مرتبط با حفظ کاهش وزن دائمی کمک کند.
مطالعهای که در مجله Nature منتشر شده است، نشان میدهد که تغییرات اپیژنتیکی ناشی از تجربه چاقی میتواند فعالیت ژنهای خاصی را در سلولهای چربی تغییر دهد، این تغییرات میتوانند عملکرد طبیعی سلولهای چربی را مختل کرده و حتی پس از کاهش وزن زیاد، باقی بمانند.
به گزارش سرویس اخبار پزشکی سایت شات ایکس و به نقل از ایمنا لورا هینت، زیستشناسی از ETH زوریخ و یکی از نویسندگان این تحقیق اظهار کرد: این یافتهها حاکی از آن است که افرادی که تلاش میکنند وزن کم کنند به مراقبتهای طولانیمدت نیاز دارند تا از بازگشت وزن جلوگیری کنند.
وی افزود: این تقصیر شما نیست و ممکن است به کمک بیشتری نیاز داشته باشید.
هیون چول رو، متخصص اپیژنتیک از دانشگاه ایندیانا اظهار کرد: این مطالعه به روشن شدن دلایل مولکولی بازگشت وزن پس از کاهش آن کمک میکند.
محقق و زیستشناس عنوان کرد: یافتهها نشان میدهد که بدن تمایل دارد به چاقی بازگردد و این موضوع برای مدتها همچون یک جعبه سیاه بود.
این تحقیقات با استفاده از تجزیه و تحلیل بافت چربی گروهی از افراد مبتلا به چاقی شدید انجام گرفت و نشان داد که الگوهای فعالیت ژنی مرتبط با چاقی حتی دو سال پس از جراحی کاهش وزن نیز در سلولهای چربی وجود دارند، نتایج مشابهی نیز در موشهای آزمایشگاهی به دست آمد.
تغییرات ژنتیکی در اندامهای چربی شامل ژنهایی است که در تحریک التهاب و فیبروز نقش دارند، در حالی که ژنهای کاهش پیدا کرده به عملکرد طبیعی سلولهای چربی کمک میکنند، این یافتهها بر اهمیت مراقبتهای بلندمدت پس از کاهش وزن تأکید دارند.