در فوریه 2024 (بهمنماه)، شرکت علوم و صنعت هوافضای چین (CASIC) آزمایش فاز اول قطار سریعالسیر مگلِو (UHS) در هایپرلوپ ی با خلاء کم را انجام داد که در آن قطار T-Flight به سرعت 623 کیلومتربرساعت رسید. CASIC بهتازگی آزمایش دیگری را انجام داده که این قطار در آن انتظارات را برآورده کرده است.
به گزارش سرویس اخبار وسایل نقلیه سایت شات ایکس و به نقل از دیجیاتو براساس گزارش Xinhua، آزمایش جدید قطار مگلو ابررسانا T-Flight در یک خط لوله به طول 2 کیلومتر با محیطی با خلاء کم انجام شد.
این آزمایش نشان داد که حداکثر سرعت و ارتفاع تعلیق قطار با مقادیر تعیینشده مطابقت دارد. البته حداکثر سرعت و ارتفاع قطار اعلام نشده است؛ بااینحال تمام سیستمهای مرتبط با خلاء در طول آزمایش به درستی کار کردند. به عبارتی، این آزمایش هماهنگی بین سیستمهای مختلف در یک محیط کم خلاء و عملکرد کل سیستم را تأیید میکند.
آزمایش موفق قطار مگلو T-Flight چین
در حملونقل با لوله خلاء به لطف اتمسفر نزدیک به صفر و بدون مقاومت باد، قطار در هوا شناور میماند و با سرعتی باورنکردنی توسط دافعه مغناطیسی حرکت میکند. هدف سیستم قطار مگلو T-Flight نیز اتصال کلانشهرهای چین از طریق یک راهآهن UHS است که میتواند مسافران را از شهرهایی مانند پکن به شانگهای در کمتر از یک ساعتونیم برساند.
مسافت پکن تا شانگهای حدود 1100 کیلومتر است که با راهآهن پرسرعت فعلی، پیمودن آن 4.5 تا 6.5 ساعت طول میکشد. مسافرت با هواپیما نیز کمی بیش از دو ساعت زمان میبرد. سریعترین قطارهای سنتی 12 ساعت یا بیشتر این مسافت را میپیمایند.
CASIC قصد دارد در فاز دوم، T-Flight را با حداکثر سرعت 1000 کیلومتربرساعت در یک مسیر 60 کیلومتری آزمایش کند. این سرعت حدود 161 کیلومتربرساعت سریعتر از هواپیمای مسافربری ایرباس A320 است. در فاز سوم نیز هدف رسیدن به سرعت خارقالعاده 4000 کیلومتربرساعت خواهد بود که شاید مدت زیادی تا رسیدن به آن باقی مانده باشد.
اگرچه این اهداف همگی در فاز آزمایشی هستند، اما قطارهای مگلو بدون اصطکاک اکنون نیز در جهان مورد استفاده قرار میگیرند. سری L0 مگلو ژاپن که در سال 2012 ساخته شد، با سرعت 602 کیلومتربرساعت رکورد سریعترین قطار جهان را در اختیار دارد. چین نیز درحالحاضر دومین قطار سریعالسیر را دارد که در سال 2021 ساخته شد و سرعت آن 1.6 کیلومتربرساعت کمتر از قطار ژاپنی است.