ویندوز 7 و ویندوز 8.1 به پایان خط رسیدهاند. این نسخههای قدیمیتر ویندوز (و همچنین ویندوز RT) پس از بیش از یک دهه از انتشار، دیگر بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت نخواهند کرد. مایکروسافت همچنین تا چند روز دیگر ارائه بهروزرسانیهای مرورگر مایکروسافت اج را برای این سیستمعاملها متوقف میکند و برنامههای شخص ثالث باقیمانده که هنوز کار میکنند نیز از این روند پیروی میکنند (که در مهمترین آنها پشتیبانی گوگل کروم، ماه آینده به پایان میرسد).
پشتیبانی از ویندوز 7 برای اکثر مردم در واقع سه سال پیش به پایان رسید، اما مشاغلی که هنوز از آن استفاده میکنند میتوانستند تا سه سال پشتیبانی اضافی را در حین انتقال به ویندوز 10 یا 11 بپردازند. این امکان نیز اکنون متوقف شده است و مایکروسافت دیگر گزینه پشتیبانی پولی برای این دو نسخه ارائه نمیکند.
هنوز هم حدود 14 درصد رایانههای جهان از ویندوز 7 و 8.1 استفاده میکنند
رایانههای شخصی ویندوز 7 و ویندوز 8.1 اکنون کمیابتر شدهاند، اما هر دو با توجه به سنشان هنوز هم کاربران نسبتاً گستردهای دارند. Statcounter میگوید که هر دو سیستم عامل حدود 14 درصد از کل رایانههای شخصی ویندوزی در سراسر جهان و نزدیک به 8 درصد در ایالات متحده را تشکیل میدهند.
همچنان احتمال انتشار بهروزرسانی اضطراری برای ویندوز 7 و 8.1 وجود دارد
انتشار بهروزرسانی برای مشکلات امنیتی شدید پس از پایان تاریخ پایان پشتیبانی سیستم عامل از سوی مایکروسافت دور از ذهن نیست. اما این سیستمعاملها دیگر بهروزرسانیهای امنیتی معمول و رفع باگهایی را که سالها پس از انتشار آنها را نسبتاً ایمن و کاربردی نگه میدارد، دریافت نخواهند کرد.
ارتقا به ویندوز 10 یا سیستمعامل لینوکس برای کاربران ویندوز 7 و 8.1 منطقیتر است
اگر کامپیوتر شما هنوز ویندوز 7 یا 8.1 را اجرا میکند، سادهترین راه فرار برای خرید سختافزار جدید، ارتقاء به ویندوز 10 است. زیرا ویندوز 10 در اکثر موارد، سیستم مورد نیاز را دارد و حداقل تا اکتبر 2025 پشتیبانی میشود. رایانههای شخصی که با ویندوز 7 یا 8 عرضه میشوند، عمدتاً برای برآورده کردن نیازهای سیستم ویندوز 11 بسیار قدیمی هستند.
لینوکس، سیستم عامل دیگری که اغلب به روز میشود و طیف وسیعی از سختافزارهای رایانه شخصی را پشتیبانی میکند، نیز گزینهی مناسبی است که در مقالهای 5 توزیع لینوکس برای مبتدی ها را معرفی کردیم.
ویندوز 7 محبوب کاربران و ویندوز 8.1 الهامبخش نسل بعدی بود
اکثر کاربران از ویندوز 7 به خاطر بهبود و تا حدی تغییر نام تجاری ویندوز ویستا خاطره خوشی دارند. ویندوز 8 و 8.1 هرگز به این اندازه محبوب نبودند و سعی کردند یک رابط کاربری لمسی را به افرادی که به آن نیاز ندارند تحمیل کنند؛ با این حال آنها کارهای زیادی برای بهبود پشتیبانی از صفحه نمایش لمسی ویندوز انجام دادند و این دوران الهامبخش نسل جدید محصولات بود؛ یعنی طرحهایی مانند مایکروسافت سرفیس و لپتاپهای تاشو یوگا لنوو.
ویندوز RT، نسخه Arm از ویندوز 8 نیز که برای برنامههای ویندوز دسکتاپ عرضه شد، نیز به ایجاد بنیانی برای نسخههای Arm سیستم عامل ویندوز کمک کرد.