با شات ایکس همیشه در فناوری بروز باشید
بررسی ردمی پد شیائومی | Xiaomi Redmi Pad
عکس : تبلت ردمی پد شیائومی

پس از آن سال‌های اولیه محبوبیت تبلت و همچنین روزهای خانه‌نشینی پاندمی کرونا، تقاضا برای تبلت ‌ها افت محسوسی پیدا کرده است. با این‌حال تبلت ‌ها کماکان کاربران خاص خودشان را دارند و پیدا کردن یک تبلت مناسب هم این روزها سخت‌تر از هر زمان دیگریست. در بین تبلت ‌های میان‌رده با قیمت ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان، مدل‌های گلکسی تب A سامسونگ چندان چنگی به دل نمی‌زنند اما ردمی پد شیائومی می‌تواند گزینه جذابی باشد. در این مطلب قصد بررسی ردمی پد را داریم تا ببینیم آیا این تبلت چینی می‌تواند همانی باشد که به دنبالش هستید یا خیر.

بررسی ردمی پد شیائومی: مشخصات فنی

شیائومی ردمی پد | Redmi Pad
ابعاد و وزن ۲۵۰.۵ در ۱۵۸.۱ در ۷.۱ میلی‌متر – ۴۶۵ گرم
جنس بدنه آلومینیومی و شیشه
صفحه‌نمایش

۱۰.۶۱ اینچی IPS LCD – نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی – روشنایی ۴۰۰ نیت

نسبت تصویر ۱۵:۹ وضوح ۱۲۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل – تراکم پیکسلی ۲۲۰ پیکسل بر اینچ

سیستم‌عامل اندروید ۱۲ قابل ارتقا به اندروید ۱۳ با رابط کاربری MIUI 14
پردازنده

مدیاتک هلیو G99 – لیتوگرافی ۶ نانومتری

۲ هسته ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex-A76

۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتزی Cortex-A55

پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2

حافظه داخلی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت UFS 2.2 با درگاه کارت حافظه
حافظه رم ۳، ۴ یا ۶ گیگابایت
دوربین

۸ مگاپیکسلی f/2.0 با فوکوس خودکار و فیلم‌برداری 1080p

سلفی ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با فیلم‌برداری 1080p

باتری و شارژ ۸۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی با شارژ ۱۸ وات
سایر قابلیت‌ها اسپیکرهای استریو ۴ گانه – بلوتوث ۵.۲ – بدون جک هدفون – بدون GPS
قیمت حدودی ۱۱ تا ۱۳ میلیون تومان

طراحی و ساخت

یکی از نقاط قوت اصلی ردمی پد بی‌شک کیفیت ساخت آن است. این تبلت بدنه آلومینیومی مستحکمی داشته که هیچ اثری از پلاستیک یا خمش ناشی از متریال بی‌کیفیت در آن وجود ندارد.

طراحی تبلت شباهت زیادی به سری گلکسی تب سامسونگ و همچنین آیپد ایر اپل دارد و از زاویه‌های ۹۰ درجه در لبه‌ها استفاده می‌کند. ماژول دوربین اما بزرگ‌تر از چیزی که نیاز هست طراحی شده و شاید قصد دارد در نگاه اول به کاربر القا کند که بیش از یک دوربین درون آن قرار گرفته است.

از نظر وزن نباید از یک تبلت ۱۰.۶ اینچی انتظار دستگاه سبکی را داشته باشید. ردمی پد با وزن ۴۶۵ گرمی اما تقریباً هم‌تراز با گلکسی تب S6 لایت سامسونگ و کمی سبک‌تر از آی‌پد اپل است. نسبت تصویر نمایشگر این تبلت اما باعث شده تا راحت‌ترین حالت کار با آن، حالت افقی باشد. با این‌حال چیدمان دکمه‌ها و درگاه USB بیشتر شبیه به گوشی‌هاست؛ این درحالیست که دوربین سلفی در حاشیه بلندتر نمایشگر قرار دارد.

در یک طرف لبه کوتاه‌تر تبلت شاهد حضور درگاه USB-C و در سمت دیگر دکمه پاور هستیم. دکمه‌های تنظیم صدا نیز در لبه بلندتر و نزدیک به دکمه پاور قرار دارند. کیفیت این دکمه‌ها و فیدبک آن‌ها نیز مناسب است و حس یک تبلت گران‌قیمت را القا می‌کند. ردمی پد چهار اسپیکر هم دارد که احتمالاً در حالت افقی دستتان بعضی از آن‌ها را بپوشاند. بهتر می‌شد اگر ردمی یک حسگر اثر انگشت را نیز با دکمه پاور ترکیب می‌کرد تا هر بار برای باز کردن قفل نیازی به وارد کردن رمز یا الگو نبود.

نمایشگر ردمی پد

ردمی در این تبلت از یک پنل ۱۰.۶۱ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۲۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل استفاده کرده است. این نمایشگر به لطف نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی، یک سروگردن از رقبای سامسونگی خود بهتر است. در واقع هنگام اسکرول کردن در مروگر، بازی‌های نسبتاً سبک و حتی مرور رابط کاربری، روان‌تر بودن نمایشگر کاملاً نسبت به پنل‌های ۶۰ هرتزی محسوس است.

روشنایی پنل این نمایشگر حداکثر به ۴۰۰ نیت می‌رسد که رقم متوسطی نسبت به رقباست. نمایشگر ردمی پد روشنایی بیشتری نسبت به گلکسی تب A8 سامسونگ یا اوپو پد ایر دارد اما نسبت به مدل‌هایی مثل گلکسی تب S6 لایت یا مدل گران‌تر شیائومی پد 5 با روشنایی ۵۰۰ نیت، ضعیف‌تر است. به این ترتیب در محیط‌های با روشنایی پایین یا عادی نگرانی بابت خوانایی نمایشگر نخواهید داشت، اما اگر در محیط‌های بسیار روشن یا در فضای باز و در معرض نور خورشید با تبلت کار می‌کنید، شاید روشنایی نمایشگر راضی‌کننده نباشد.

توجه داشته باشید که اسلایدر تنظیم نور صفحه خطی نیست، در واقع وقتی نور نمایشگر را حدوداً روی ۸۰ درصد قرار دهید، تازه به روشنایی ۲۰۰ نیت یعنی نصف روشنایی صفحه می‌رسید. این کار را شیائومی احتمالاً برای شارژدهی بیشتر باتری انجام داده است.

یک عیب دیگر نمایشگر ردمی پد، نسبت تصویر ۵:۳ یا ۱۵:۹ آن است. این نسبت تصویر حتی نسبت به گلکسی تب A8 یا شیائومی پد هم کشیده‌تر است. همان‌طور که گفتیم این کشیدگی نمایشگر باعث می‌شود تا راحت‌ترین حالت کار با تبلت، حالت افقی باشد. با این‌حال برخی از اپلیکیشن‌های اندرویدی از حالت افقی پشتیبانی نمی‌کنند و مجبور می‌شوید تبلت را به شکل عمودی بچرخانید. کار با تبلت در حالت عمودی به خاطر نسبت بالای طول به عرض آن، چندان خوشایند نیست. شاید بهتر بود ردمی نسبت تصویری مشابه آی‌پد یا وان پلاس پد را برای این نمایشگر در نظر می‌گرفت.

نسبت تصویر کشیده‌تر البته برای تماشای ویدئوهای یوتیوب و خصوصاً فیلم‌های سینمایی ایده‌آل است. به این ترتیب نسبت به آی‌پد یا وان پلاس پد فضای بیشتری در اختیار محتوای ویدئو قرار خواهد گرفت.

در نهایت وضوح 1200p و تراکم پیکسلی ۲۲۰ پیکسل بر اینچ هم متوسط ارزیابی می‌شود. اگر به نمایشگرهای فول اچ‌دی روی گوشی عادت دارید بی‌شک تشخیص پیکسل‌های مجزا روی نمایشگر ردمی پد کار سختی برایتان نخواهد بود. در زمینه وضوح تصویر، مدل‌هایی مثل آی‌پد اپل، شیائومی پد 5 و گلکسی تب S7 FE عملکرد بهتری داشته اما قیمت بالاتری هم دارند. ردمی پد همچنین از فناوری خاصی هم برای استفاده با قلم پشتیبانی نمی‌کند.

در مجموع نمایشگر ردمی پد در رده قیمتی خود به لطف نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی یک مزیت رقابتی است؛ فقط خودتان را برای چرخاندن گاه‌وبیگاه تبلت هنگام کار با اپلیکیشن‌های مختلف آماده کنید.

سخت‌افزار و عملکرد

<strong>تبلت</strong> ردمی پد بازی

یکی دیگر از مزیت‌های رقابتی ردمی پد، بی‌شک پردازنده آن است. با این‌که Helio G99 به نسبت تراشه‌های حاضر در گوشی‌های میان‌رده حرف زیادی برای گفتن ندارد، اما نسبت به رقبای به‌کارگرفته شده در تبلت‌های اندرویدی، تراشه سریع‌تری است. سامسونگ از اکسینوس ۹۶۱۱ یا Unisoc T618 در این رده قیمتی استفاده کرده و در برخی رقبا شاهد به‌کارگیری اسنپ‌دراگون ۶۸۰ هستیم. در ردمی پد اما Helio G99 با لیتوگرافی مدرن‌تر ۶ نانومتری و هسته‌های جدید عملکرد بهتری دارد.

این تراشه ۲ هسته پرسرعت ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex-A77 را با ۶ هسته کم‌مصرف Cortex-A55 ترکیب کرده است. پردازشگر گرافیکی Mali-G57 MC2 نیز نسبت به اغلب رقبا عملکرد بهتری دارد. ردمی این تبلت را با ۳، ۴ یا ۶ گیگابایت رم روانه بازار می‌کند که ما نسخه ۶ گیگابایتی را در اختیار داشتیم.

Xiaomi Redmi Pad - شیائومی ردمی پد

برای بازی‌های سبک‌، می‌توانید روی ردمی پد برای نرخ حدود ۶۰ فریم بر ثانیه حساب باز کنید. با این‌حال اگر علاقمند به انجام بازی‌های سنگین‌تری مثل پابجی یا وارزون باشید، نباید انتظار نرخی بالاتر از 30fps را داشته باشید. در واقع در این بازی خاص به نظر می‌رسد در تنظیمات گرافیکی High، نرخ فریم به ۳۰ محدود شده است. با این‌حال عملکرد مجموع این تبلت راضی‌کننده است. خبر خوب این‌که ردمی پد به لطف اندازه بزرگ و تولید نه‌چندان زیاد حرارت تراشه، می‌تواند عملکرد خود را برای مدت طولانی حفظ کند. در آزمون استرس 3DMark نیز ردمی پد توانست بیش از ۹۰ درصد عملکرد خود را حفظ کند.

آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۱ اپل اما با قیمتی کمی بالاتر به تراشه بسیار قوی‌تر A13 Bionic مجهز شده است. تراشه آیپد در بازی‌ها می‌تواند نرخ فریمی حدود ۳ برابر بهتر داشته باشد و عملکرد پردازشی آن نیز حدود ۷۰ درصد سریع‌تر است. با این‌حال توجه داشته باشید که نسخه ۶۴ گیگابایتی آیپد با قیمت نسبتاً بالاتر، تنها ۶۴ گیگابایت حافظه غیرقابل گسترش در اختیارتان می‌گذارد. اگر قصد داشته باشید نسخه ۲۵۶ گیگابایتی این تبلت را تهیه کنید، باید بیش از ۲۱ میلیون تومان هزینه کنید. به این ترتیب نمی‌توان آیپد اپل را رقیبی مستقیم برای ردمی پد دانست.

در مجموع عملکرد ردمی پد خوب ارزیابی می‌شود و اگر قصد نداشته باشید بازی‌های سنگین را با نرخ فریم بالا اجرا کنید، می‌توانید روی این تبلت حساب کنید. توجه داشته باشید که ردمی پد GPS داخلی ندارد و به این ترتیب برای مسیریابی بهترین گزینه نیست. همچنین با این‌که عملکرد تبلت در مجموع روان است، اما گاهی امکان افت فریم هنگام نمایش انیمیشن‌های رابط کاربری وجود دارد. خوشبختانه حتی در بازی‌های سنگین نیز بدنه تبلت تنها کمی گرم می‌شود و اصلاً خبری از داغ کردن نیست.

حافظه UFS 2.2 نیز در این بازه قیمتی یک مزیت رقابتی محسوب می‌شود. سرعت حافظه ردمی پد به میزان قابل توجهی نسبت به تبلت‌های با حافظه eMMC مثل گلکسی تب A8 سامسونگ بالاتر است. در آزمون AndroBench این تبلت در بخش خواندن و نوشتن ترتیبی امتیازی نزدیک به ۹۰۰ و در بخش تصادفی نزدیک به ۲۵۰ را کسب کرد که ۳ تا ۸ برابر نسبت به تبلت سامسونگ بالاتر است.

اما انتخاب بین ۳، ۴ یا ۶ گیگابایت رم به کاربری شما و البته اختلاف قیمتی بستگی دارد. توصیه می‌کنیم حداقل نسخه ۴ گیگابایت رم را انتخاب کنید که برای اکثر کاربری‌ها مناسب است. اما اگر عادت به باز گذاشتن اپلیکیشن‌ها و یا مالتی‌تسکینگ دارید و یا بازی‌های سنگین انجام می‌دهید، به سراغ نسخه ۶ گیگابایتی بروید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

ردمی پد با اندروید ۱۲ به بازار عرضه می‌شود اما ما بلافاصله اعلان آپدیت اندروید ۱۳ و رابط کاربری MIUI 14 را نیز دریافت کردیم. اگر با گوشی‌های شیائومی و ردمی کار کرده باشید، چیز تازه‌ای وجود ندارد و همه چیز برایتان آشناست. MIUI شباهت چندانی به اندروید خام ندارد و شیائومی هم ظاهراً علاقه‌ای به تبعیت از زبان طراحی متریال یو نداشته است. به سبک رابط‌های کاربری چینی، شاهد حضور همه اپلیکیشن‌ها در صفحه خانگی هستیم؛ هرچند که می‌توانید در صورت تمایل حالت کشوی اپلیکیشن‌ها را نیز فعال کنید. سوایپ از سمت چپ بالای صفحه لیست اعلان‌ها و از سمت راست منوی تنظیمات سریع را باز می‌کند. با توجه به اندازه بزرگ نمایشگر، بهتر بود شیائومی MIUI را برای نمایش هر دو در کنار یکدیگر بهینه می‌کرد.

خوشبختانه ردمی برخلاف هواوی تحریم نیست و در ردمی پد شاهد حضور همه اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های گوگل هستیم. با این‌حال اپلیکیشن‌های رایج شیائومی مثل گالری، فایل منیجر، آب‌وهوا، ویدئوپلیر، ضبط صدا و اسکنر بارکد MIUI هم حاضر هستند.

شیائومی امکان اجرای همزمان دو اپلیکیشن در کنار یکدیگر و یا اجرای آن‌ها به شکل پنجره شناور را نیز فراهم کرده است. به این ترتیب می‌توانید دو اپلیکیشن را به صورت مجاور و یکی را به‌صورت شناور روی آن‌ها اجرا کنید.

از سایر قابلیت‌های MIUI 14 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قفل کردن اپلیکیشن‌ها
  • نصب همزمان دو نسخه از اپلیکیشن دلخواه با Dual Apps
  • مخفی کردن اپلیکیشن‌ها
  • قابلیت Second Space برای ایجاد یک فضای کاملاً جداگانه
  • قابلیت Game Space برای بهبود عملکرد بازی‌ها
  • محدود کردن استفاده اینترنت اپلیکیشن‌ها
  • جسچرهای مختلف برای اجرای فرمان
  • افزایش ظرفیت رم با استفاده از حافظه داخلی

خوشبختانه شیائومی قول داده تا ۲ آپدیت بزرگ اندروید را برای این تبلت منتشر کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت امسال یا اوایل سال آینده، اندروید ۱۴ و MIUI 15 نیز برای این تبلت منتشر شود.

دوربین ردمی پد

دوربین <strong>تبلت</strong> ردمی پد

ردمی پد یک دوربین ۸ مگاپیکسلی در پشت و یکی هم در جلو دارد. دوربین پشتی از یک سنسور GalaxyCore GC08A3 با پیکسل‌های ۱.۱۲ میکرونی و دیافراگم f/2.0 استفاده می‌کند. دوربین جلو اما سنسور SK Hynix Hi-846 داشته اما شیائومی آن را در پشت یک لنز فوق عریض با زاویه دید ۱۰۵ درجه قرار داده است تا فضای بیشتری برای گرفتن سلفی‌های گروهی داشته باشید.

کیفیت دوربین‌ها اما چنگی به دل نمی‌زند! در نور روز و در بهترین حالت تصاویر ثبت شده قابل قبول هستند؛ البته اگر سرعت شاتر پایین باعث مات شدن تصویر نشود. دامنه دینامیکی پایین‌ و نبود لرزش‌گیر بزرگ‌ترین معایب دوربین ردمی پد محسوب می‌شوند. دوربین علاقه خاصی به خاموش کردن حالت HDR دارد و حتی اگر آن‌را هر بار به‌شکل دستی روشن کنید، باز هم اکثر جزئیات در نقاط روشن عکس از بین می‌روند. عکاسی در شب را بهتر است کاملاً فراموش کنید. جزئیات کم، نویز بالا و دامنه دینامیکی پایین از ویژگی‌های عکس‌های ردمی پد در نور کم هستند.

اسپیکرهای ردمی پد

اسپیکر Redmi Pad

ردمی پد مجهز به ۴ اسپیکر مجزا در لبه‌های سمت چپ و راست است. این اسپیکرها از نظر کیفیت و بلندی صدا بسیار خوب هستند و می‌توانید برای یک تجربه مالتی‌مدیای خوب روی آن‌ها حساب باز کنید. با این‌حال بیشتر تمرکز صدا روی میدرنج و تربل است و کمبود فرکانس‌های پایینی خصوصاً ساب‌بیس مانند اکثر تبلت‌های هم‌رده احساس می‌شود.

ردمی همچنین قابلیت صدای فراگیر دالبی اتموس را نیز به این تبلت آورده که به‌صورت خودکار بسته به محتوا (موزیک، فیلم و صدا) و یا به‌صورت دستی فعال می‌شود. دالبی اتموس را می‌توانید از تنظیمات سریع فعال یا غیرفعال کنید. طبق تجربه ما اگر محتوا از دالبی اتموس پشتیبانی کند با صدای فراگیر جذابی مواجه خواهید شد. در غیر این‌صورت گاهی صدا بیش از حد بیسی یا Boomy می‌شود و شفافیت آن کاهش می‌یابد.

نبود جک هدفون هم می‌تواند برای یک تبلت در این رده قیمتی یک ضعف نسبتاً بزرگ باشد. معمولاً کاربران با بودجه نه‌چندان بالا ترجیح می‌دهند از هدفون‌های سیمی خودشان استفاده کنند.

باتری و شارژ

باتری <strong>تبلت</strong> ردمی

ردمی پد یک باتری ۸۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد که با توان ۱۸ واتی شارژ می‌شود. در واقع شیائومی درون جعبه تبلت، یک شارژر ۲۲.۵ واتی قرار داده اما تبلت تنها می‌تواند از ۱۸ وات توان آن استفاده کند. شارژ کامل تبلت با توجه به باتری بزرگ آن چیزی حدود ۲ ساعت و ۲۵ دقیقه طول می‌کشد که زمانی طولانی است. با این‌حال می‌توانید با ۳۰ دقیقه شارژ، باتری تبلت را تا ۲۵ دقیقه شارژ کنید.

اما شارژدهی باتری ردمی پد به روشنایی تبلت و کاری که با آن انجام می‌دهید بستگی دارد. در آزمون استاندارد PCMark وقتی روشنایی را روی ۲۰۰ نیت قرار دادیم، تبلت توانست ۱۰ ساعت و ۱۴ دقیقه دوام بیاورد که زمان نسبتاً خوبی محسوب می‌شود. اگر تماشای ویدئوهای 1080p را مدنظر قرار دهید، این تبلت می‌تواند نزدیک به ۱۳ ساعت هم شارژدهی داشته باشد. با این‌حال هنگام انجام بازی‌های سنگین باید این زمان را حدوداً نصف کنید.

جمع‌بندی: ردمی پد بخریم؟

ردمی پد شاید تبلت بی‌نقص و پرچم‌داری نباشد که امیدوار بودید اما بی‌شک می‌تواند یک شکاف قیمتی بین تبلت‌های ارزان‌قیمت‌تر مثل گلکسی تب A8 سامسونگ را با مدل‌های گران‌تری مثل گلکسی تب S7 FE یا شیائومی پد 6 پر کند. به لطف کیفیت ساخت بالا، نمایشگر ۹۰ هرتزی و تراشه هلیو G99، این تبلت یک سروگردن از رقبای فعلی خود در بازار ایران ارزش خرید بالاتری دارد.

به این ترتیب اگر می‌توانید با نقاط ضعف نه‌چندان بزرگ این تبلت کنار بیایید، خرید ردمی پد را توصیه می‌کنیم. اگر مطمئن هستید کمتر از ۶۰ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی قابل استفاده برای شما کافیست، آیپد نسل ۹ اپل نیز می‌تواند با نمایشگر بهتر، پردازنده بسیار سریع‌تر و اپلیکیشن‌های بیشتر گزینه مناسبی باشد.

ارسال این خبر برای دوستان در شبکه های مجازی :
تلگرامواتساپایتاتوییترفیس بوکلینکدین