دادههای « تلسکوپ فضایی اسپیتزر» یک نمایش نورانی را در قلب « کهکشان آندرومدا » نشان میدهند.
به گزارش سرویس اخبار نجوم و فضا سایت شات ایکس و به نقل از ایسنا عکسی که از دادههای تلسکوپ بازنشسته ناسا به دست آمده است، توضیحات جدیدی را درباره رفتار سیاهچالهها ارائه میدهد.
به نقل از ناسا، عکس ثبتشده با «تلسکوپ فضایی اسپیتزر»(Spitzer Space Telescope) ناسا، جریانهایی را از غبار نشان میدهد که به سمت سیاهچاله بزرگ واقع در قلب «کهکشان آندرومدا»(Andromeda Galaxy) جریان دارند.
این جریانهای غبار میتوانند توضیح دهند که چگونه سیاهچالههایی با جرم میلیاردها برابر خورشید ما میتوانند اشتهای زیاد خود را برطرف کنند، اما آرام باقی بمانند.
همان طور که سیاهچالههای بزرگ گاز و غبار را میبلعند، مواد درست پیش از سقوط به درون سیاهچاله گرم میشوند و نمایشهای نوری باورنکردنی را ایجاد میکنند. این نمایشها گاهی اوقات درخشانتر از کل یک کهکشان پر از ستاره هستند. هنگامی که مواد در تودههایی با اندازههای متفاوت بلعیده میشوند، روشنایی سیاهچاله در نوسان قرار میگیرد.
سیاهچالههای مرکز کهکشانهای راه شیری و آندرومدا، از آرامترین نمونهها در جهان هستند. نور کمی که آنها ساطع میکنند، از نظر روشنایی تفاوت قابل توجهی ندارد و نشان میدهد که آنها به جای تودههای بزرگ، یک جریان کوچک اما ثابت را از غذا مصرف میکنند. جریانها کمکم و به صورت مارپیچی به سیاهچاله نزدیک میشوند.