این قرارداد، همکاری چند میلیارد دلاری کوالکام با اپل را به مدت سه سال دیگر فراتر از انتظارات قبلی، افزایش میدهد و نشان دهنده آن است که اپل با وجود تصمیمی که برای استفاده از قطعات طراحی خود در محصولاتش دارد، هیچ عجلهای برای استفاده از مودم خود ندارد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، ارزش سهام کوالکام در پی انتشار این خبر، چهار درصد صعود کرد. این شرکت، طراح اصلی تراشههای مودم است که تلفنها را به شبکههای داده موبایل متصل میکند. ارزش سهام اپل هم ۰.۵ درصد صعود کرد.
کوالکام که در سن دیهگوی کالیفرنیا مستقر است، در سال ۲۰۱۹ پس از این که مبارزه حقوقی بین دو شرکت حل و فصل شد، قرارداد تامین تراشه با اپل امضا کرده بود.
این توافق تامین، امسال به پایان میرسد و انتظار میرفت آیفونی که اپل، در مراسم روز سه شنبه خود معرفی میکند، آخرین گوشی باشد که قطعات آن تحت این قرارداد، تامین شده است.
تحت قرارداد جدید، کوالکام برای گوشیهای اپل که تا سال ۲۰۲۶ هر ساله معرفی میشوند، تراشه تامین خواهد کرد. کوالکام ارزش این قرارداد را اعلام نکرد و تنها اشاره کرد که مفاد قرارداد جدید، مشابه توافق قبلی است.
تحلیلگران بانک یو بی اس در یک یادداشت تحقیقاتی به تاریخ سوم اوت، برآورد کردند که کوالکام در سال ۲۰۲۲، تراشههایی به ارزش ۷.۲۶ میلیارد دلار به اپل فروخت.
کوالکام همچنین اعلام کرد توافق مجوزدهی امتیاز انحصاری که با اپل در سال ۲۰۱۹ امضا کرد، به قوت خود باقی است. این قرارداد در سال ۲۰۲۵ منقضی میشود اما این شرکتها گزینهای برای تمدید دو ساله آن دارند.
اپل سرگرم کار روی فناوری مودم خود است و یک میلیارد دلار برای خرید واحد مودم شرکت اینتل در سال ۲۰۱۹ هزینه کرد. اپل اعلام نکرده است که چقدر سریع قصد دارد استفاده از تراشههای خود را افزایش دهد.
کوالکام اعلام کرد در پیشبینیهای مالی این شرکت، این طور فرض گرفته شده است که تنها یک پنجم از تلفنهای اپل تا سال ۲۰۲۶، از تراشههای کوالکام استفاده خواهند کرد.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال، کوالکام پیش بینی مشابهی درباره کسب و کار خود با اپل در سال ۲۰۲۱ داشت که بسیار محافظهکارانه از آب درآمد و مدلهای آیفون ۱۴ که در سال ۲۰۲۲ معرفی شدند، همگی از مودمهای کوالکام استفاده کردند. سال میلادی گذشته، آکاش پالکهیوالا، پیش بینی خود برای آیفون سال ۲۰۲۳ را بهروزرسانی و اعلام کرد انتظار دارد بخش عمده این گوشیها، از مودم کوالکام استفاده کنند.