از زمان نامگذاری سال تحت عنوان اقتصاد دانش شرکتهای مختلفی به نام دانش بنیان و استارتاپ به بخشهای حیاتی ورود کردند و هر کدام تا جاییکه توانستند بخشی از نیازهای صنعت را تامین کردند و با این روش چرخه اقتصاد کشور به گردش در آمد. برهمین معاونت علمی و فناوری و وزارت نفت برای توسعه صنعایع استراتژیک نفت و گاز گامهای مثبتی را برای رونق این صنعت برداشته اند.
معاونت علمی، فناوری اولین پیمان همکاری کلان بین زیستبوم دانشبنیان و نوآور کشور و صنعت نفت را امضا کردند تا مهر تاییدی براین عملکرد این حوزه در عرصه حمایت از دانش بنیانها باشد. براساس این پیمان دستیابی به فناوری ۱۵ قلم تجهیز گلوگاهی و پرکاربرد صنعت نفت که قریب به ۲ میلیارد ارزبری برای کشور دارد، فراهم خواهد شد.
در همین رابطه رئیس بنیاد ملی نخبگان معتقد است که این توافقنامه بازار بسیار بزرگ و غیرقابل مقایسه با بازارهایی که تاکنون برای دانشبنیانها وجود داشته را در حوزه صنعت نفت ایجاد میکند. وزارت نفت به عنوان متولی بازار مصرف تجهیزات نفتی با تمام توان پای کار است و حالا نوبت دو بخش دیگر است که همپا با این وزارتخانه حرکت خود در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان را آغاز کنند.
دهقانی در خصوص بخشهایی که باید همگام با وزارت نفت عمل کنند، عنوان کرد: بخش اول شبکه شرکتهای دانشبنیان و بخش دوم شبکه سیستم تامین مالی کشور است. در صورتی که این بخشها وظایف خود را به خوبی انجام دهند به سرعت میتوان فناوریهای مورد نیاز در صنعت نفت را بومیسازی کرد. بازار ایجاد شده از همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و وزارت نفت به حدی میتواند جذاب باشد که تمام شرکتهای توانمند و مدعی را وارد میدان کند و زمینهساز اتفاقات بزرگ باشد.