یک فیزیکدان فضایی گفته است که کاملاً محتمل است که موشک اسپیس ایکس که اوایل این ماه پرتاب شده، سوراخی در لایه یونوسفر زمین ایجاد کرده باشد.
یونوسفر جایی است که جو زمین به فضا میرسد و تقریباً از 80 تا 600 کیلومتری سطح زمین امتداد دارد.
جف باومگاردنر، دانشمند دانشگاه بوستون، این اظهارات را در گفتگو با Spaceweather بیان کرد. در این گزارش آمده است که حفرههای یونوسفر با پرتاب رکورد تعداد موشک رایجتر شدهاند. حفرهها موقتی هستند؛ زیرا زمانی که خورشید طلوع میکند دوباره یونیزه شدن اتفاق میافتد.
عکسی از این حادثه توسط جرمی پرز در 19 جولای پس از پرتاب موشک فالکون 9 توسط اسپیس ایکس از کالیفرنیا گرفته شد. فالکون 9 اسپیس ایکس یک موشک دو مرحلهای قابل استفاده مجدد است که برای انتقال مطمئن افراد و محمولهها به مدار زمین طراحی شده است.
عکسی که در مقاله نشان داده شد، یک درخشش فلورسنت قرمز را نشان میداد. پرز در مورد آن میگوید: «درخشش نور قرمز به سمت جنوب گسترش یافته و از کهکشان راه شیری عبور میکرد.» او گفت که درخشش حدود 20 دقیقه پس از پرتاب قابل مشاهده بود.
باومگاردنر گفت که این پدیده به خوبی مطالعه شده است و میتواند زمانی اتفاق بیفتد که «راکتها موتورهای خود را در 200 تا 300 کیلومتری سطح زمین میسوزانند.»
او با اشاره به عکسی گفت: «درخشش قرمز زمانی ظاهر میشود که گازهای خروجی از مرحله دوم موشک باعث میشود یونوسفر سریعاً دوباره ترکیب شود.»
قبلاً در سال 2017 نیز این پدیده پس از شلیک موشک اسپیس ایکس مشاهده شده بود. در آن زمان نیز پرتاب فالکون 9 دیگری باعث ایجاد حفرهای به وسعت 900 کیلومتر در یونوسفر زمین شد که ترمیم آن دو تا سه ساعت به طول انجامید.